KAVA JAMAICA BLUE MOUNTAIN - EXCLUSIVE , ANA TRADE, POREČ

JAMAICA BLUE MOUNTAIN - EXCLUSIVE

Kraljica svih kava te „Rolls-Royce“ ili kavijar među kavama – slavna i bogata u svojoj složenosti „blista“ aromom vanilije i kakaoa, duhana te badema.

„Jamaican Blue Mountain kava“ ili „Jamaica Blue Mountain kava“ vrsta je kave uzgojene u predjelu Blue Mountains na Jamaici. Najbolja svojstva Blue Mountain kave jesu blagi okus  te nedostatak gorčine. Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, ova kava je stekla ugled koji ju je učinio jednom od najskupljih i najtraženijih vrsta kava na svijetu. Više od 80% svih Jamaican Blue Mountain kava izvozi se u Japan.

Jamaican Blue Mountain kava globalno je zaštićena certificirana robna marka koja predstavlja jedinu vrstu kave certificiranu od strane Odbora za industriju kave Jamaike te je jedina stekla taj naziv.

Uzgaja se u području Blue Mountains (otuda njeno ime), na istočnom dijelu otoka, na planinama čiji su vrhunci (od kojih neki premašuju 2.200 metara visine) „okupani“ toplim, vlažnim vjetrovima.

Kava Arabica, izvorno uvezena iz Martiniqua u 18. stoljeću, uzgaja se na najvišim planinskim predjelima. Skladno raspoređena na terasastim područjima kultiviranim plodnom zemljom, navodnjava se najčišćom riječnom vodom, a sjenu joj pružaju stabla avokada i banana.

Adresa

Velog Jože 17
52 440 Poreč

2020@Copyright  ANA TRADE POREČ - All right reserved. Created by ProBiz