Kava arabica

Najpoznatija kava koju zastupamo i prodajemo je današnji, vrlo poznati, brend Cafe' de Colombia, čija kvalitetna zrna kave potječu iz Kolumbije. Sami počeci uzgoja kave započeli su 1927. Godine kada su uzgajivači kave osnovali Nacionalnu Federaciju Uzgajivača Kolumbijske Kave.

Cilj Federacije je da pomogne kolumbijskim uzgajivačima kave da poboljšaju gronomsku stručnost, njihove uvjete života i promoviranje kolumbijske kave u svijetu.

Evo kako izgleda cjelokupni proces koji se provodi u Kolumbiji, od berbe plodova do konačnog izvoza.
Ured za ispitivanje Kvalitete Kave u Bogoti posvećen je provjeri kvalitete kave nakon svake berbe kako bi mogla biti spremna za izvoz. Inspekcija započinje na farmi gdje Federacija šalje inspektora da pregleda sanitarne uvjete, zdrava stabla i kvaliteta svake berbe.
Nakon toga, inspektor provjerava da li su zrna propisno isprana, pregledava veličinu zrna, boju teksture i općenitu kvalitetu. Ako nema dovoljno vlage zrno će se rascijepiti, ali ako je kvalitetno osušeno krenut će na prodaju.
Kada zrno dođe na prodaju dodatno se testira tako da se nasumce vadi uzorak iz vreće te se testira boja, aroma, veličina, vlažnost i tekstura. Poslije ove kontrole, zrna se nose u mlin gdje se sortiraju po veličini, težini i obliku.

Završni proces je ponovno uklanjanje manje kvalitetnog zrna i samo najkvalitetnija maslinasta zrna spremna su za izvoz.
No prije zapečaćenja vreće, opet se nasumce odabire uzorak kave koji se prži, melje i na kraju testira u pravilno pripremljenoj šalici kave. Stručnjaci daju ocjenu arome i odobravaju izvoz.

Ova rigorozna kontrola specifična je za Federaciju koja je u proteklih 80 godina svoj rad posvetila postizanju što kvalitetnijeg zrna kave pa nije čudo da je kao takva u svijetu i prepoznata.Adresa

Velog Jože 17
52 440 Poreč

2020@Copyright  ANA TRADE POREČ - All right reserved. Created by ProBiz